Vem är vi?

DSC_0094

Karlsborgs Folkdanslag missar aldrig en chans att hålla fest!

Karlsborgs folkdanslag är ett sällsynt glatt och trevligt gäng, som dansat och umgåtts med varandra under många år. Vi har flera väl inarbetade och omtyckta traditioner, men är också öppna för nya idéer. Vi har turen att ha en fantastiskt fin danslokal alldeles nere vid sjön vid sidan av äldreboendet Haganäset, där vi träffas och övar varje måndagkväll, till levande musik. Våra skickliga spelmän övar varannan tisdag i stugan.

Midsommar vid kanalen

Ett av våra mest uppskattade framträdanden är uppvisningen vid kanalen i Karlsborg på midsommarafton. Då ställer vi upp mangrant – spelmän, barn- och vuxendansare, uppklädda till tänderna i våra vackra folkdräkter. Sista söndagen före första advent är alltid spikad för Julblandningen, vår alledeles egna familjefest, som alltid går av stapeln på Moliden i Karlsborg.
Av sällskapliga evenemang inom laget kan vi nämna den årliga gökottan, trevliga utflykter och resor plus våra påsk-, sommar- och Luciafester. Karlsborgs folkdanslag missar i själva verket aldrig en chans att hålla fest!

Alltid nya steg och turer

Du som aldrig tagit ett danssteg förut kan lära dig dansa från grunden hos oss, och för dig som redan har lite dansvana har våra duktiga dansledare alltid nya steg och turer på lut. Folkdräkt brukar alltid gå att låna inför en uppvisning.
Det finns dessutom alltid gott om praktiska uppgifter att ta tag i, för den som vill kavla upp ärmarna och hjälpa till med att upprätthålla den glada stämningen och de många aktiviteterna i Karlsborgs folkdanslag.