Midsommarafton 2023

BILDER FRÅN KRANSBIDNINGEN:

DSC_1334 DSC_1328 DSC_1322 DSC_1314 DSC_1309 DSC_1306

 

FOLKDANSLAGET I PRESSEN – från SLA 10/3 2015:

Seiten aus SLA20150310-1

Läs mer om distriktsstämman här.

Från SLA 19/2 2015:

Artikel i SLA 2015-02-19 (1)-1

Folkdansringen, distriktsorganisationen för Västergötlands folkdansare, hade den 7 mars förlagt sin distriktsstämma till Karlsborg. Värdförening var Karlsborgs Folkdanslag. På förmiddagen var det styrelsemöte och lunch på Folkdanslagets föreningsgård i Karlsborg. Därefter flyttades stämman till Undenäsgården där själva årsmötesförhandlingarna, samkväm, supé och dans ägde rum.

Folkdansringen har ett 20-tal lokalföreningar runt om i Västergötland som var representerade vid stämman. Stämmoförhandlingarna leddes med bravur av funktionärer från värdföreningen med Johan Areskough som ordförande. De stadgeenliga paragraferna rörande verksamheten avhandlades i enighetens och omvalens anda. Nästa års distriktsstämma blir ett samarrangemang mellan Kyrkefalla-Ransberg Folkdanslag, Tibro, och Skövde Folkdanslag den 5 mars. Den populära sammankomsten ”Resa i vår bygd” förläggs i vår till Ulricehamn.

Den tyngsta punkten vid förhandlingarna var styrelsens skrivelse om ”Distriktets framtida organisation”. Redan förra året, vid distriktsstämman i Herrljunga, diskuterades hur man ska kunna ändra distriktets organisation så att den bättre anpassas till den nutida verksamheten. Medlemsantalet har minskat och är idag mindre än hälften mot för 15 år sedan. Distriktet är stort och mycket tid går åt till resor i samband med möten. Distriktsordföranden Lennart Samuelsson, Vänersborgs Folkdansgille, föredrog skrivelsen och styrelsens förslag till förändringar och därefter gjordes en paus för enskilda diskussioner ang. förslaget och ev. synpunkter. Inga beslut togs men styrelsen jobbar vidare med frågan och den nya organisationen skall vara klar 2016.

I en paus på förhandlingarna sjöng och spelade ” Herr och Fru Hackspett” från Fridene. Det var bl.a. Fröding-melodier men de tolkade också Jimmy Kers förtjänstfullt.

Mötet avslutades med att distriktsfunktionärerna presenterades och avtackades av distriktsordföranden Lennart Samuelsson. Därefter avtackades Karlsborgs Folkdanslag för ett väl genomfört uppdrag som värdar för årets distriktsstämma och föreningens ordförande Susanne Gloor fick blommor.

Karlsborgs Folkdanslag inbjöd till en god supé och därefter  till en glad  dansfest. Alla dansade till ett 15-tal spelmän. Golvet var fullt av glada människor som verkligen kunde dansa. Efter ett par timmar blev det kaffe och tårta och mera dans följde.

Stig Petersson

ring

Folkdansringen Västergötlands styrelse vid distriktsstämman 7 mars 2015 i Undenäsgården, Karlsborg.                             

Fr.v. Anders Brissman, Kyrkefalla-Ransberg, Helen Samuelsson, sekreterare, Vänersborg, Rolf Lundin, nyvald, Ulricehamn, Ingegerd Svensson, kassör, Eggvena, Lennart Samuelsson, ordförande, Vänersborg, Helena   Svensson, vice ordförande,  Mariestad, och Lennart Boström, Skövde. Foto: Eva Östberg.